latinica  ћирилица
20/06/2021 |  19:54 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

Светлана Бојковић предводи жири Кестенбурга (ВИДЕО)

Прослављена глумица Светлана Бојковић прихватила је позив да буде предсједница жирија овогодишњег издања Међународног фестивала студентског позоришта Кестенбург, који ће крајем новембра бити одржан у Бањалуци.
Светлана Бојковић (Foto:Sputnik / Дејан Симић) -
Светлана Бојковић (Foto:Sputnik / Дејан Симић)

Глумица каже да је ту част прихватила с радошћу, да из Бањалуке увијек носи најљепше успомене и да ће њен главни критеријум бити - квалитет представа.

- Мислим да је изузетно важно да постоје овакви фестивали на којима се сусрећу млади, што више младих уметника из целога света, јер у ствари то повезивање уметника су они прави мостови који спајају људе и који чине сјајне кораке у животу, ако хоћете, човечанства, баш тако да се изразим, тако да поздрављам појаву и трајање овог фестивала - истакла је Светлана Бојковић, предсједница жирија фестивала Кестенбург.

- Својим знањем и дугогодишњим искуством биће и те како драгоцјена за младе умјетнике који тек траже своје умјетничке стазе, а интересантно је и да је Цеца на неки начин и наша домаћа глумица, будући да је годинама бриљантно играла "Госпођу министарку" у нашем Народном позоришту. Тако су Бањалука и Светлана Бојковић једно другом много дали и  вјерујемо да ће се то потврдити и на овом фестивалу - рекла је Неда Симић Жерајић, уредница фестивалског програма.