latinica  ћирилица
21/06/2021 |  07:04 ⇒ 08:14 | Аутор: РТС

Атланта у финалу Истока (ВИДЕО)

Кошаркаши Атланта Хокса, за које наступа српски ас Богдан Богдановић, пласирали су се у финале плеј-офа Источне конференције, пошто су у мајсторици били бољи од Филаделфије, резултатом 103:96.

Атланта је прошла даље са 4-3 у побједама и за велико финале ће се борити са Милвокијем, који је такође послије седам мечева елиминисао Бруклин. Богдановић ће бити под знаком питања и за ту серију због повреде колена.

Хокси ће играти у првом финалу конференције од 2015. године и имају шансу да оду корак даље.

Што се тиче последње утакмице Хокса и Севентисиксерса, она је била неизвјесна и ријешена је у самом финишу.

Прво је јунак утакмице Кевин Ертер реализовао сва три слободна бацања, а онда у сљедећем нападу Данило Галинари украо лопту Џоелу Ембиду и закуцао из контре за 98:92.

Ушло се у пенал завршницу у којој су гости сачували мирноћу и дошли до великог тријумфа.

Богдановић је због проблема са повредом кољена играо само у првом полувремену и сакупио је 21 минут на паркету. За то вријеме је постигао четири поена (2/8 из игре, 0/4 тројке), уз по два скока и асистенције.

Српски бек очигледно осећа нелагодност у десном кољену, што се одражава и на његове проценте шута, па је у посљедње три утакмице веома слаб у том сегменту.

Такође, у другом полувремену мајсторице са Филом није ни улазио у игру и пресједео је на клупи са лонгетом на нози.

У побједничкој екипи најбољи је био споменути Ертер са 27 поена (10/18 из игре) уз неколико кошева у кључним тренуцима. Најбољи играч тима Тре Јанг је имао дабл-дабл (21 поен и 10 асистенција), али је веома лоше шутирао из игре. Само пет погодака из 23 покушаја, док је успјешност за три поена била 2/11. Ипак, погодио је једну важну тројку са 10 метара у финишу и трасирао пут ка тријумфу.

Галинари је меч завршио са 17 поена, Џон Колинс је убацио 14 уз 16 скокова, а Клинт Капела 13 поена.

На другој страни, трагичар Ембид је водио Филаделфију са 31 поеном и 11 ухваћених лопти, док је једини расположени саиграч био Тобајас Херис, који је меч завршио са 24 поена и 14 скокова.

Први меч финала на програму је у четвртак ујутру по средњоевропском времену у Висконсину.