latinica  ћирилица
21/06/2021 |  09:41 ⇒ 10:04 | Аутор: СРНА

Представом "Остајте овдје" почело Љето у Мркоњић Граду

Позоришном представом "Остајте овдје" мркоњићког Градског позоришта почела је Културно-спортска манифестација Љето у Мркоњић Граду.
Мркоњић Град - представа "Остајте овдје" - Фото: СРНА
Мркоњић Град - представа "Остајте овдје"Фото: СРНА

Начелник општине Драган Вођевић рекао је новинарима да ова манифестација подразумијева низ спортских и културних активности, те да се организује уназад четири или пет година.

- Потрудили смо се да ово организујемо током љета како би могли учествовати и људи који не живе овдје, али су ту током годишњих одмора - навео је Вођевић, те позвао суграђане да им се придруже.

Он је додао да је општина генерални спонзор "Љета у Мркоњић Граду", те захвалио и другим спонзорима којих има и из околине.

Умјетнички руководилац Градског позоришта Дубравка Николић рекла је да је представа "Остајте овдје", која је одиграна синоћ на отвореном, документарна прича и истраживачки рад професора сценске умјетности и глумице Љиљане Чекић.

- Представа је настала у октобру прошле године, а ово је треће извођење и модификовали смо је да се може играти на отвореном јер позориште је свугдје и живи на сваком подручју и у свим условима - истакла је Николићева.

Глумац Живодраг Пејић рекао је да се представа односи на младе људе који све више одлазе из БиХ.

- Текст показује да живот у иностранству није нимало лак и да се многи муче да зараде и преживе - додао је Пејић.

Манифестација "Љето у Мркоњић Граду" ће трајати до 20. августа у оквиру које ће бити организоване позоришне представе за дјецу и одрасле, школе спорта, изложбе, традиционалне манифестације, те много дружења и корисних активности.