latinica  ћирилица
21/06/2021 |  12:06 ⇒ 16:08 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Људи из структуре СДА не прихватају дејтонску БиХ (АУДИО)

Људи из структуре СДА у потпуности показују једно апсолутно непоштовање институција БиХ, земље у коју се они, наводно, толико заклињу и толико воле, изјавио је за Радио Републике Српске Радован Ковачевић, савјетник за унутрашњу политику српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика.


Радован Ковачевић -
Радован Ковачевић

Очигледно је, истиче Ковачевић, да они не могу да прихвате дејтонску БиХ.

- Они константно покушавају да се понашају по принципу неких њихових циљева, а то је та такозвана република БиХ у којој нема мјеста за било кога другог осим за Бошњаке. То је нешто што је апсолутно неприхватљиво – рекао је Ковачевић.

Ковачевић поручује да Српска константно поштује институције БиХ и начин на који се ту доносе одлуке.

- Оно што можемо са сигурношћу да кажемо јесте да ћемо и ми као представници Републике Српске, представници српског конститутивног народа на нивоу БиХ, ускоро имати итекако јасан одговор и јасну реакцију на овакве срамне и скандалозне поступке представника бошњачког народа у заједничким институцијама у БиХ – изјавио је Ковачевић.

Истакао је да је Српска већ имала одређену реакцију према генералном секретару УН-а и чланицама Савјета безбједности.

- Ми ћемо у потпуности да делегетимизујемо Свена Алкалаја као било каквог представника БиХ, јер он то није. Он је представник хрватског члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића и радикалних бошњачких структура и то мора бити свима у свијету јасно - поручио је Ковачевић.

Истиче да све ово представља доказ да су потребни разговори представника Српске и ФБиХ о будућности БиХ.

- Република Српска сигурно неће остати у БиХ у којој неће бити поштована - нагласио је Ковачевић.