latinica  ћирилица
21/06/2021 |  12:52 | Аутор: СРНА

Обнављање тема попут Сребренице није случајно, српски народ огорчен

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић сматра да обнављање тема попут Сребренице није случајно и наглашава да је српски народ највише огорчен на људе који су захваљујући снази српског народа и таласу величанствених литија дошли на власт у Црној Гори.
Андрија Мандић - Фото: РТРС
Андрија МандићФото: РТРС

Мандић је подсјетио да је Црна Гора већ једном била платформа за напад на Србију, те истакао да са ове дистанце побједа над режимом Мила Ђукановића остварена на прошлогодишњим изборима ништа није промијенила.

- Црна Гора је и даље платформа и алат у рукама српских непријатеља и доминантно напад на Србију - навео је Мандић.

Према његовој оцјени, сада је јасно и зашто представницима српског народа није било дозвољено да буду дио нове црногорске владе.

Мандић је за Телевизију "Пинк" рекао да се од кризе владе и парламента није чуо са премијером Црне Горе Здравком Кривокапићем, те истакао да се Кривокапић показао другачијим од оног хришћанина каквим се представљао у вријеме изборне кампање.

Скупштина Црне Горе изгласала је 17. јуна резолуцију о забрани негирања наводног геноцида у Сребреници. За њено усвајање гласало је 55 посланика, против је било 19, а уздржано седам.

Предсједник Србије Александар Вучић оцијенио је, у вези са усвојеном резолуцијом о Сребреници у Скупштини Црне Горе, да је све што је урађено било против виталног интереса српског народа.