latinica  ћирилица
21/06/2021 |  13:41 ⇒ 16:12 | Аутор: СРНА

Тегелтија у Костајници: Сви скупа ћемо помоћи обнову након земљотреса (ФОТО)

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија изјавио је данас у Костајници да је важно да је започета санација објеката за становање грађана ове општине након снажног земљотреса у децембру прошле године и да ће сви скупа помоћи да се санирају и институције од јавног интереса у овом мјесту.
Костајница - Тегелтија признање - Фото: РТРС
Костајница - Тегелтија признањеФото: РТРС

Тегелтија је подсјетио да је Савјет министара донио одлуку да уплати 100.000 КМ за ову општину за санацију посљедица снажног земотреса.

Он је рекао да је у разговору са начелником ове општине рекао да планирају одређене пројекте и конкретне захтјеве за поједине, прије свега јавне институције.

- Спремни смо пратити покушај санирања ових објеката - навео је Тегелтија новинарима током посјете општини Костајница са предсједницом Српске Жељком Цвијановић поводом обиљежава крсна слава општине и Храма Свете Тројице - Духови.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Он је истакао да је очигледно да је у овом тренутку обезбијеђено највише средстава за санацију приватних објеката, што је, свакако, и најважније да људи могу да се врате у своје куће, али да онда остаје питање смјештаја локалне управе, образовних и институција културе.

- Важно је да је започета санација објеката за становање грађана Костајнице, а онда ћемо сви скупа помоћи да се санирају и институције од јавног интереса - истакао је Тегелтија.

Цвијановић и Тегелтији су током посјете општини Костајница уручене плакете поводом прославе крсне славе општине, у знак захвалности за несебичну помоћ у санацији посљедица земљотреса.

Предсједница Српске и предсједавајући Савјета министара присуствовали су литургији у Храму Свете Тројице у Костајници, те положили вијенце на споменик погинулим борцима у одбрамбено-отаџбинском рату.

Крајем децембра прошле године разоран земљотрес са епицентром у Хрватској нанио је штету и општинама у Републици Српској, међу којима највише општини Костајница.