latinica  ћирилица
21/06/2021 |  14:04 ⇒ 14:12 | Аутор: СРНА

Јањетовић: У току су процедуре у вези са изградњом објеката након земљотреса

Начелник општине Костајница Никола Јањетовић изјавио је данас да је причињена штета од земљотреса у овој општини процијењена на девет милиона КМ, да су завршени категоризација и попис штете, а у току су процедуре у вези са изградњом објеката.
Предсједница Цвијановић у Костајници - Фото: РТРС
Предсједница Цвијановић у КостајнициФото: РТРС

Јањетовић је најавио да ће у петак, 25. јуна, бити одржана сједница Скупштине општине на којој ће бити ријечи о ребалансу буџета због средстава донације из Србије, те почети са санацијом штете у општини Костајница.

- Тај процес се не може скратити нити убрзати, потрес није само био 29. децембра прошле године него је трајао наредна два мјесеца - рекао је Јањетовић у Костајници, коју су данас посјетили предсједница Српске Жељка Цвијановић и предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија поводом обиљежава крсне славе општине и Храма Свете Тројице - Духови.

Јањетовић је захвалио свима који су помогли општини Костајница јер без помоћи других ова локална заједница не би могла, имајући у виду оно што је преживјела.

- Некада је довољна и људска ријеч подршке, као што је то било сат и по времена након земљотреса када је предсједница Српске Жељка Цвијановић дошла у Костајницу и поручила да грађани нису сами и да ће са институцијама бити превазиђени сви проблеми - нагласио је Јањетовић.

Током посјете општини Костајница Цвијановић и Тегелтија присуствовали су литургији у Храму Свете Тројице, те положили вијенце на споменик погинулим борцима у одбрамбено-отаџбинском рату.

Предсједници Српске и предсједавајућем Савјету министара су током посјете уручене плакете поводом прославе крсне славе општине, у знак захвалности за несебичну помоћ у санацији посљедица земљотреса.

Крајем децембра прошле године разоран земљотрес са епицентром у Хрватској нанио је штету и општинама у Републици Српској, међу којима највише општини Костајница.