latinica  ћирилица
21/06/2021 |  15:29 | Аутор: СРНА

Ћурић пожелио дјеци са Космета угодан боравак у граду

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић пожелио је данас дјеци и наставницима са Косова и Метохије који су допутовали у Требиње, угодан боравак у граду и истакао да је Србима са Косова и Метохије потребна подршка коју су спремни да им пруже у Републици Српској у сваком тренутку.
Требиње - дочек дјеце са Космета - Фото: СРНА
Требиње - дочек дјеце са КосметаФото: СРНА

Градоначелник Требиња је истакао да је пројекат "Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске" од изузетног значаја.

Он је рекао да га радује што су дјеца и пријатељи са Косова и Метохије и ове године у Требињу и што ће бити склопљена бројна пријатељства, можда и кумства, што је била пракса претходних година.

Косово и Метохију, додао је он, сви у Српској носе у својим срцима и огромна је разлика када се борави на том подручју и када се прича о Косову и Метохији.

- Лично сам се са својим сарадницима увјерио како је живјети на Косову и Метохији, нажалост веома је тешко, људи су изложени сталном притиску. Њима не треба помоћ, њима треба подршка коју смо ми спремни да пружимо у сваком тренутку - рекао је Ћурић, обраћајући се гостима у Културном центру Требиње.

Он је захвалио свим требињским породицама које су примиле дјецу са Косова и Метохије, саопштено је из Градске управе.

Наставник из Велике Хоче Новица Лукић истакао је да су дјеца јако задовољна.

- Град је прелијеп, оно што смо могли да видимо од синоћ дјеци се свидјело. Надам се да ћемо ових седам дана, колико ћемо боравити у Требињу, провести у срећи и радости са нашим домаћинима и сродницима из Републике Српске - рекао је Лукић.

Атанасија Ђурић из Ораховца, која је први пут у Требињу, рекла је да је презадовољна свим што је до сада видјела.

- Мени је овдје супер. Никада нисам била у Требињу, сада се баш лијепо проводим - каже Атанасија.

Викторија Марковић из Велике Хоче истакла је да је и она први пут у Требињу и да јој се свиђа град.

- Драго ми је што смо овдје, са другарима из Требиња се лијепо проводимо, причамо о друштву, о школи. Планирамо да посетимо нека занимљива мјеста у Требињу, установе културе - рекла је Викторија.

Дјеца и наставници са Косова и Метохије су данас обишли центар града и у пратњи туристичког водича упознали се са историјом Требиња и културним знаменитостима.