latinica  ћирилица
21/06/2021 |  16:17 | Аутор: СРНА

Ђурђевић: Петровић направио лични перформанс на конференцији за новинаре

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић изабрао је да од заједничке конференције за новинаре направи унапријед испланирани лични перформанс и у потпуности занемари све што је заједнички договорено на коректном и конструктивном састанку који је томе претходио, а по питању пројеката од стратешког значаја за град, рекао је предсједник Скупштине града Александар Ђуђевић.
Александар Ђурђевић - Фото: СРНА
Александар ЂурђевићФото: СРНА

- Иако немам обичај да коментарише понашање других функционера, дужан сам да се обратим суграђанима поводом посјете највиших званичника Републике Српске нашем граду и понашања Петровића том приликом - изјавио је Ђурђевић.

Такође, без обзира на политичка неслагања или лични став, нагласио је он, основна правила политичке и елементарне културе налажу да се према госту који вам долази односите са поштовањем, да се као домаћин обратите први, захвалите на посјети, испратите госте након посјете, не дозволите да вас гости чекају...

- Господин Петровић је све ово прекршио и на тај начин нанио срамоту нашем граду. Нисам сигуран који су мотиви Петровића за овакво понашање, да ли је у питању лична самовоља, неискусни сарадници или ипак партијска директива од Мирка Шаровића који га је посјетио дан раније, али се надам да ће цијели кабинет градоначелника преиспитати своје јучерашње понашање зато што интерес града мора бити изнад било којег појединца, колико год он себе сматрао важним - нагласио је Ђурђевић.

Он је рекао да је у сваком случају захвалан највишим званичницима Српске што нису обраћали пажњу на покушаје градоначелника Петровића да опструише ову посјету, која ће ипак уродити плодом за Бијељину и њену будућност.

- Добили смо потврду да ће сви досадашњи пројекти бити настављени, те да су Влада и друге институције спремне да подрже сваки нови пројекат који град кандидује - навео је Ђурђевић.