latinica  ћирилица
22/06/2021 |  08:11 | Аутор: СРНА

Избјегавати путовање у најтоплијем дијелу дана

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и ФБиХ јутрос одвија редовно, а из Ауто-мото савеза Српске савјетују возачима да не путују у најтоплијем дијелу дана због најављене високе температуре ваздуха.
Путеви - Фото: архив
ПутевиФото: архив

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због санације клизишта на магистралном путу на дионици Добро Поље-Миљевина измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

У току су радови на магистралном путу на дионици Клашнице један-Горња Вијака један, гдје долази до измјене у одвијању саобраћаја, који регулише привремена сигнализација.

Режим саобраћања измијењен је због радова и на магистралном путу на дионици Љубогошта-Пале у тунелу "Каловита Брда", као и због радова у тунелу "Угар" на магистралном путу на дионици Црна Ријека-ентитетска граница /Угар/.

Због радова на магистралном путу на дионици Руданка-Добој измијењен је режим одвијања саобраћаја на споју тог магистралног пута и прилазног пута према петљи Руданка, на ауто-путу "9. јануар".

Због изградње кружне раскрснице на укрштању магистралних путева Милићи-Власеница-Хан Пијесак и Власеница-Тишћа измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак, у мјесту Клакар Доњи, од 8.00 до 15.00 часова радним данима буде обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја. Због истих радова обуставе ће бити и на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, у истом периоду.

Због реконструкције регионалног пута на дионици Језеро-Шипово биће потпуно обустављен саобраћај данас од 7.00 часова до четвртка, 24. јуна, до 19.00 часова. У том периоду саобраћај ће се одвијати алтернативним правцем Шипово-Герзово-Бараћи-Мркоњић Град.

Саобраћај је због клизишта обустављен на регионалном путу Мраковица-Градишка, дионица Мраковица-Подградци, док се због одрона на дионици Козарац-Мраковица одвија наизмјенично једном траком.

На регионалном путу Чајниче-Миљено у мјесту Луке због активирања клизишта саобраћа се отежано, једном траком.

Због реконструкције регионалног пута на дионици Језеро-Шипово саобраћај ће повремено бити обустављан од 7.00 до 17.00 часова, по потреби у трајању до један час.

Због активираних клизишта једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Превоз вангабаритног терета планиран је на дионицама путева: Бањ Брдо-гранични прелаз Рача /до 16. јула/, међуентитетска линија Станић Ријека-гранични прелаз Брод /до 26. јуна/, Мел Бањ Брдо - гранични прелаз Рача /до 30. јуна/. Из АМС-а возачима скрећу пажњу да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона, на надвожњаку број 238 на магистралном путу на дионици Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

У Федерацији БиХ се због радова на мосту на дионици ауто-пута Сарајево сјевер-Подлугови саобраћа двосмјерно, супротном траком од зоне радова.

У току су радови у тунелу Црнаја на дионици Коњиц-Јабланица, гдје се током дана саобраћа наизмјенично једном траком, док се од 23.00 до 4.30 часова саобраћај кроз тунел обуставља.

Радови су у току и у тунелу Чакловићи на путу Тузла-Калесија /дионици Симин Хан-Цапарде/, гдје се саобраћај од 22.00 до 6.00 часова обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.