latinica  ћирилица
22/06/2021 |  08:35 ⇒ 11:00 | Аутор: Агенције

Пуцњава у Колораду, има мртвих (ВИДЕО)

Наоружани човјек убио је полицајца и још једну особу у трговачком центру у предграђу Денвера, прије него што га је полиција усмртила, саопштиле су данас власти америчке државе Колорадо.
Пуцњава у Колораду (фото: Gianrigo Marletta/AFP via Getty Images) -
Пуцњава у Колораду (фото: Gianrigo Marletta/AFP via Getty Images)

Полиција је интервенисала по позиву у 13.15 у понедјељак због сумњивог инцидента у близини библиотеке у граду Арвада, а око 15 минута касније стигао је позив због испаљених хитаца и погођеног полицајца , саопштио је замјеник шефа полиције Ед Брејди на конференцији за новинаре, преноси АП.

Према саопштењу још једна особа, за коју се вјерује да је на њу пуцао нападач, пребачена је у болницу гдје је преминула, а нападач је током размјене ватре са полицијом такође погођен и убијен.

Власти нису дале више детаља о овом инциденту, као ни идентитете преминулих, али су саопштиле да се вјерује да нико више није био умијешан, иако је раније полиција навела да постоје двојица осумњичених.

Пуцњава се догодила у Арвади, 10 километара од центра Денвера, у градској четврти у којој се налазе продавнице, ресторани и друга предузећа, а само три мјесеца након што је наоружани нападач пуцао у супермаркету и убио 10 људи, укључујући и полицајца, у Болдеру, око 32 километра од Арваде.