latinica  ћирилица
22/06/2021 |  09:32 ⇒ 09:35 | Аутор: СРНА

Дачић: Ништа се није промијенило у дијалогу, притисци све тежи

Предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је, уочи данашње посебне сједнице парламента о Космету, да се у дијалогу о Косову и Метохији није промијенило ништа када је ријеч о тежини ситуације, те навео да су изазови остали исти, а притисци све већи.
Ивица Дачић - Фото: СРНА
Ивица ДачићФото: СРНА

- Изазови су остали исти, можда још јачи, притисци све тежи, од нас се тражи све, а не нуди готово ништа - рекао је Дачић за РТС.

Он је навео да је зато предсједник Србије Александар Вучић и тражио да се обрати и да посланицима говори о тежини ситуације.

Дачић је увјерен да Вучић неће подлећи притисцима, да никада неће признати самопроглашену независност Косова, али да ће уложити све да буде сачуван мир и постигнут неки компромис.

Скупштина Србије данас ће у 12.00 часова почети посебну сједницу на чијем дневном реду су два извјештаја Владе Србије - о раду Канцеларије за Косово и Метохију и о преговарачком процесу са привременим институцијама самоуправе у Приштини у периоду од маја 2019. године до јуна ове године.

Поводом ових тачака дневног реда у Скупштини ће се обратити предсједник Србије Александар Вучић, који ће, како је најављено из његове прес-службе, грађане и посланике информисати о преговорима у Бриселу и перспективама дјеловања српске државе на Косову и Метохији.