latinica  ћирилица
22/06/2021 |  10:41 ⇒ 10:53 | Аутор: СРНА

У Бихаћу 187 миграната смјештено у центар "Липа"

Служба за послове са странцима у јутарњим часовима измјестила је са двије локације на подручју Бихаћа 187 миграната који су се окупљали и боравили у импровизованом смјештају у напуштеним објектима.
Мигранти - Фото: СРНА
МигрантиФото: СРНА

Инспектори Службе за послове са странцима су на локацијама Каменица и Жегарска алеја затекли мигранте, држављане Пакистана, које су премјестили и збринули у привремени прихватни центар "Липа".

Тренутно се спроводе активности медицинског прегледа, идентификације и регистрације, те смјештај у превентивни изолацијски дио прихватног центра "Липа", саопштено је из ове службе.

Активности су спроведене у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Унско-санског кантона, те уз подршку медицинског тима Дома здравља Бихаћ и Цивилне заштите града Бихаћа, Ватрогасне јединице и Јавног комуналног предузећа "Комрад", који раде на рашчишћавању импровизованог смјештаја и спроводе дезинфекцију, дезинсекцију и дератизацију, те на онемогућавању поновног улаза у напуштене објекте.

У саопштењу је наведено да је спровођење ових активности наставак координације Службе за послове са странцима са локалним властима ради што бољег управљања миграцијским процесима на подручју Унско-санског кантона, са чиме ће наставити континуирано у наредном периоду.