latinica  ћирилица
22/06/2021 |  12:24 ⇒ 12:39 | Аутор: СРНА

Касиповић: Унаприједити пословање јавних предузећа

Министар правде Републике Српске Антон Касиповић рекао је у Народној скупштини Српске да Влада Српске зна шта треба да ради да би пословање јавних предузећа било што боље, те да ће бити тражена оптимална рјешења на том плану.
Антон Касиповић - Фото: СРНА
Антон КасиповићФото: СРНА

Касиповић је рекао да су пословање и резултати јавних предузећа у сталном фокусу Владе, која није задовољна пословањем већине тих фирми.

- Може и мора много боље. Примарно је да буду створени оптимални услови за ефикасан и квалитетан рад јавних предузећа. Зато је формирана посебна комисија која ће се бавити тим фирмама да би њихов рад био успјешнији. То је имовина грађана Српске и Влада зна шта треба радити. Тражићемо оптимална рјешења и увјерен сам да ће њихов рад бити бољи - рекао је Касиповић, одговарајући на посланичка питања у Народној скупштини током Актуелног часа.

Он је рекао и да је Републички штаб за ванредне ситуације формиран према закону, те да је доносио одлуке које су помогле да се грађани што успјешније заштите од вируса корона, као и да се Српска што боље креће кроз ту ситуацију.

- Разматра се могућност и о потреби даљег рада Штаба, а у вези са судским одлукама. Ја их не тумачим. Мој посао је да обезбиједим да се одлуке судова, какве год да су, примијене и спроводе - навео је Касиповић.

Он је рекао да су са дневног реда Скупштине повучени Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о судској полицији Републике Српске и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о извршењу кривичних и прекршајних санкција Републике Српске ради даљег усаглашавања.

- Потребне су на том плану додатне анализе . рекао је Касиповић и додао да ће се та два закона наћи пред посланицима када буде обављен тај посао.