latinica  ћирилица
22/06/2021 |  14:15 ⇒ 14:16 | Аутор: СРНА

Вишковић: За развој потребно градити путну инфраструктуру

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да је за развој Српске потребно градити путну инфраструктуру и да ће Приједор имати користи од изградње ауто-пута.

- Ако би примијенили студију оправданости за изградњу ауто-путева и економску логику онда нема потребе градити. Зато се поставља питање да ли желимо одступити у дијелу економске логике како би створили предуслове да развијамо економију на фону развоја путне инфраструктуре? - рекао је Вишковић у Народној скупштини Републике Српске.

Вишковић је истакао да је БДП Србије значајно увећан због изградње мреже ауто-путева.

- Када се тако нешто деси у Српској, онда опозиција покушава да умањи значај - додао је Вишковић, чије обраћање је прекидао посланик у Клубу СДС-а Небојша Вукановић.

Он је подсјетио да Српска имала 1.870 више запослених у прошлој години, односно времену пандемије вируса корона, него што је то било 2019.

- Повећали смо плате, пензије и нека друга давања, што није случајно. О овоме треба да говори свака влада, а сви подаци су доступни - рекао је Вишковић.

Вишковић је упитао шта се промијенило доласком СДС-а или ПДП-а на власт у неким од локалних заједница?

- Када говоримо о појединим насељима на траси ауто-пута Бањалука-Приједор, разговараћу са стручњацима да видим може ли се реаговати и промијенити траса. Нажалост, они који су требали - нису реаговали на вријеме - рекао је Вишковић.

Он је напоменуо да данашњи штрајк у Милићима, који је наручен, нема везе са њим.