latinica  ћирилица
22/06/2021 |  15:05 ⇒ 15:10 | Аутор: СРНА

Карић: Захвалност Станивуковићу за "пружену руку" Сарајеву

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је данас у Бањалуци да састанком са градоначелником Сарајева Бењамином Карић жели да, како каже, гради мостове пријатељства.
Станивуковић и Карић (фото: Град Бањалука) -
Станивуковић и Карић (фото: Град Бањалука)

Станивуковић је рекао да је штета да се толико дуго чекало да се градоначелници ова два града званично састану.

- Ми овим састанком желимо да гледамо у будућност и градимо нове мостове пријатељства. Пријатељство и сарадња је императив и оно што сваки појединац треба да чини - мишљења је Станивуковић.

Он је обећао да ће убрзо услиједити узвратна посјета Сарајеву, истичући да је договорена сарадња у области туризма, те да ће Бањалука и Сарајево на међународној, европској и свјетској сцени заједно представљати своје туристичке потенцијале, сарађивати у области културе и спорта.

Станивуковић и Карић су након састанка прошетали до статуе бан Милосављевића у близини зграде Градске управе у центру Бањалуке, гдје је постављена јавна "Хумана чесма", која је прилагођена свим грађанима, а коју је отворила градоначелник Сарајева.

- Исту такву чесму желимо да Бањалука направи у Сарајеву, а руководство тог града треба да одреди локацију - навео је Станивуковић.

Градоначелник Сарајева Бењамина Карић изјавила је да Сарајево поклања Бањалуци дјечији парк са опремљеним игралиштем.

- Нека свако дијете које се игра у том парку ужива и гради срећно дјетињство и срећну будућност - рекла је Карићева.

Она је рекла да данашњи састанак треба постати пракса, да се градоначелници састају једном мјесечно, разговарају о заједничким пројектима и представљају ове градове у Европи и свијету.

Карићева сматра да се овим састанком, како каже, исписују странице историје и будућности.

Она је захвалила Станивуковићу што је "пружио руку" Сарајеву и очекује врло брзо узвратну посјету из Бањалуке.