latinica  ћирилица
22/06/2021 |  15:29 | Аутор: СРНА

Представа "Генетика Глембајевих" отвара фестивал 4. јула

Премијером представе "Генетика Глембајевих", у недјељу, 4. јула, у Народном позоришту Републике Српске биће отворен 23. Театар фест "Петар Кочић".
Народно позориште Републике Српске - Фото: РТРС
Народно позориште Републике СрпскеФото: РТРС

У оквиру фестивала биће изведено седам представа, а све почињу у 20.00 часова, саопштено је из Народног позоришта Републике Српске.

Другог дана фестивала, у понедјељак, 5. јула, публика ће моћи да погледа представу "Балкански шпијун" у извођењу Народног позоришта из Београда.

У уторак, 6. јула, на репертоару је представа "Пуковник Птица" Градског позоришта Подгорица, у сриједу, 7. јула, "Крекетање" Народног позоришта Тузла, а у четвртак, 8. јула, представа "Ко је убио Џенис Џоплин" у извођењу Српског народног позоришта Нови Сад и Омладинске престонице Европе Нови Сад /ОПЕНС/.

Представа Звездара театра "Осама - касаба у Њујорку" биће одиграна у петак, 9. јула, док ће фестивал у суботу, 10. јула, бити затворен извођењем представе "Ана Карењина" Новосадског позоришта.

Из Народног позоришта Републике Српске напомињу да су улазнице за представе пуштене у продају, те да је радно вријеме билетарнице од 13.00 до 20.00 часова сваким радним даном и суботом од 17.00 до 20.00 часова.