latinica  ћирилица
22/06/2021 |  19:29 ⇒ 20:56 | Аутор: СРНА

Додик: Државничко обраћање Вучића нацији

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је за Срну да је данашње обраћење предсједника Србије Александра Вучића доказ односа које сваки озбиљан државник треба да има према суштинским националним питањима.
Милорад Додик (Фото:  Д. Поздеровић) -
Милорад Додик (Фото: Д. Поздеровић)

- У потпуности подржавам напоре Србије и предсједника Вучића, а посебно његово обраћање на сједници Скупштине посвећеној Косову и Метохији гдје је говорио и о невјероватном лицемјерству међународне заједнице када се постави питање паралеле између Косова и Републике Српске те да се од западних званичника не добија одговор на просто питање какве везе има хуманитарна катастрофа са сецесијом - нагласио је Додик.

Додик је оцијенио да је ово први пут да један предсједник Србије има овакав јасно изражен државнички однос према положају Срба и српском националном питању.

- Данашње Вучићево обраћање имало је велики одјек у Републици Српској и велико одобравање њених грађана и српски народ у Републици Српској подржава његове напоре да се остане на српском становишту да будемо своји на свом, без угрожавања туђе слободе и туђих националних, вјерских културних, људских и других права - истакао је Додик.