latinica  ћирилица
22/06/2021 |  19:47 ⇒ 19:55 | Аутор: СРНА

Додик: Црногорски посланици који су гласали за Резолуцији нису добродошли у Српску

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да сви посланици у Скупштини Црне Горе који су гласали за Резолуцију о Сребреници нису добродошли у Републику Српску јер та њихова одлука представља директан удар на Српску и српски народ.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

- Овим чином доношења поменуте Резолуције црногорска Скупштина се претворила у антисрпско политичко позориште - истакао је Додик.

Додик је упитао какве везе има Црна Гора са трагичним дешавањима у БиХ и какав је мотив за доношење таквог једног акта који је донешен безочно и без аргумената, без обзира да ли је ријеч о њиховом личном ставу или је у питању испуњавање интереса антисрпских страних налогодаваца.

- Поставља се и питање зашто опозиција из Републике Српске сада све вријеме ћути, а отворено су се хвалили добрим одбосима са Алексом Бечићем, Дританом Абазовићем и још некима. И кад су већ у тако добрим односима зашто се нису изборили да спријече усвајање ове срамне антисрпске Еезолуције - рекао је Додик.

Он је упитао и зашто нико из опозиције није изашао и јасно и гласно осудио овај непријатељски чин својих политичких пријатеља из Црне Горе.

Скупштина Црне Горе изгласала је 17. јуна Резолуцију о забрани негирања наводног геноцида у Сребреници. За усвајање Резолуције гласало је 55 посланика, против је било 19, а уздржано седам.

Резолуција, између осталог, подразумијева "да парламент осуди и признаје да се у Сребреници догодио геноцид и да је убијено више од 8.000 Бошњака".

Текст резолуције предвидио је и да 11. јул буде проглашен Даном сјећања на жртве Сребренице, да се афирмише мир и стабилност и да се позову јавне институције да истраже ратне злочине.