latinica  ћирилица
22/06/2021 |  20:25 | Аутор: СРНА

Кривокапић, Бечић и Абазовић против нових избора

Црногорски премијер Здравко Кривокапић, потпредсједник Владе Дритан Абазовић и предсједник Скупштине Алекса Бечић поручили су да су против одржавања нових парламентарних избора и да је неприхватљиво "уплитање иностраног фактора у рјешавање унутрашњих питања која се тичу Црне Горе".
Алекса Бечић, Здравко Кривокапић и Дритан Абазовић (Foto:SPUTNIK / НЕБОЈША ПОПОВИЋ) -
Алекса Бечић, Здравко Кривокапић и Дритан Абазовић (Foto:SPUTNIK / НЕБОЈША ПОПОВИЋ)

Они наводе да актуелна Влада ужива њихову пуну подршку, а да је о евентуалним промјенама у њеном саставу и начину дјеловања неопходно спровести "отворен и конструктиван дијалог између Владе и парламентарне већине".

У заједничком саопштењу, поводом актуелне политичке ситуације, истичу да је Црној Гори "потребна стабилност, уз неодложно спровођење корјенитих реформи".

- Свако рјешење за излаз из тренутне политичке кризе мора уважавати међусобне разлике конституената власти о појединим питањима која су протеклих мјесеци актуелизована дјеловањем дијела парламентарне већине и бивше власти - наводе у заједничком саопштењу.

Скупштина Црне Горе изгласала је 17. јуна Резолуцију о забрани негирања наводног геноцида у Сребреници, што је довело до незадовољства међу поједним странкама које чину владајућу већину. За усвајање Резолуције гласало је 55 посланика, против је било 19, а уздржано седам.