latinica  ћирилица
23/06/2021 |  07:21 ⇒ 13:26 | Аутор: РТРС

Врхунац топлотног таласа данас и сутра, на снази наранџасти метеоаларм (ВИДЕО)

Наранџасти метеоаларм упаљен је данас за подручје цијеле БиХ због екстремно високе дневне температуре која ће бити и до 39 степени Целзијусових.
Температурне разлике - Фото: РТРС
Температурне разликеФото: РТРС

На подручју Приједора, Бањалуке, Вишеграда, Фоче, Требиња и Ливна у периоду од 11.00 до 18.00 часова максимална дневна температура биће изнад 35 степени Целзијусових.

Максимална температура од око 36 степени Целзијусових у периоду од 12.00 до 17.00 часова очекује се на подручју Бихаћа, на подручју Тузле и Сарајева око 37, а на подручју Мостара око 39 степени Целзијусових.

Наранџасто упозорење значи да је вријеме опасно и да су прогнозиране опасне временске појаве, које су таквог интензитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње.

Иако смо топло и сунчано вријеме жељно ишчекивали, високе температуре донијеле су другу врсту проблема. За многе људе нагла промјена са хладног на топло значи и низ здравствених тегоба. Оно што мучи већину, јесу температурне осцилације на дневном нивоу.

Одлазак на посао, боравак у канцеларији, вожња до куће, свакодневица је већине људи. Има и оних чији је посао углавном теренски. У сваком случају, у току дана, промијенимо више локација. Сваки пут наш се организам прилагођава разлици у температури. Провјерили смо колике су те разлике.

Цијелу причу погледајте у прилогу: