latinica  ћирилица
23/06/2021 |  08:04 | Аутор: СРНА

И данас опрезно у саобраћају због врућине

Возачима у Републици Српској и Федерацији БиХ из Ауто-мото савеза Српске савјетују избјегавање путовања у најтоплијем дијелу дана, због веома високе дневне температуре ваздуха, те максимално опрезну опрезну вожњу и поштовање саобраћајних прописа.
Стање на путевима - Фото: РТРС
Стање на путевимаФото: РТРС

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због санације клизишта на магистралном путу на дионици Добро Поље-Миљевина измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због рехабилитације пута, измијењен је режим саобраћања на магистралном путу на дионици Црквина-Модрича један, гдје је саобраћај регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

Режим саобраћања измијењен је због радова и на магистралном путу на дионици Љубогошта-Пале у тунелу "Каловита Брда", као и због радова у тунелу "Угар" на магистралном путу на дионици Црна Ријека-ентитетска граница /Угар/.

Због радова на магистралном путу на дионици Руданка-Добој измијењен је режим одвијања саобраћаја на споју тог магистралног пута и прилазног пута према петљи Руданка, на ауто-путу "9. јануар".

Због реконструкције раскрснице магистралног пута на дионица Ивањска-Шарговац и локалног пута Залужани-Драгочај у насељу Рамићи, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

У току је изградња кружне раскрснице на укрштању магистралних путева Милићи-Власеница-Хан Пијесак и Власеница-Тишћа, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак, у мјесту Клакар Доњи, од 8.00 до 15.00 часова радним данима буде обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја. Због истих радова обуставе ће бити и на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, у истом периоду.

Саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона забрањен је на надвожњаку број 238 на магистралном путу на дионици Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн.

На магистралном путу на дионици Брод на Дрини-граница БиХ и Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због кретања вангабаритног терета на дионицама путева: Бањ Брдо-гранични прелаз Рача /16. јула/, међуентитетска линија Станић Ријека-гранични прелаз Брод /до 26. јуна/, међуентитетска линија Бањ Брдо-гранични прелаз Рача /до 30. јуна/ из АМС-а возачима скрећу пажњу да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Саобраћај ће сутра до 19.00 часова бити потпуно обустављен због реконструкције регионалног пута на дионица Језеро-Шипово и преусмјерен на путни правац Шипово-Герзово-Бараћи-Мркоњић Град.

Саобраћај је због клизишта обустављен на регионалном путу Мраковица-Градишка, дионица Мраковица-Подградци, док се због одрона, на дионици Козарац-Мраковица саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

Због активираних клизишта једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

И на регионалном путу Чајниче-Миљено у мјесту Луке због активирања клизишта саобраћај се одвија отежано, једном саобраћајном траком.

Од 2. јуна на снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на регионалном путу на дионици Поље-Подновље, због оштећења коловоза.

Због одржавања манифестације "Свети Иво" данас од 10.00 до 22.00 часа и сутра од 6.00 до 16.00 часова забрањен је саобраћај теретних возила на путу Јајце-Бањалука. За вријеме обустава саобраћај ће бити преусмјерен преко Мркоњић Града или путем Турбе-Бањалука.

Данас и сутра забрањен је превоз експлозивних материја и вангабаритног терета на подручју Средњобосанског кантона.

Данас до 17.00 часова због санације коловоза на снази је обустава саобраћаја на дионици Цазин-Острожац, а саобраћа се алтернативним правцима.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.