latinica  ћирилица
23/06/2021 |  11:48 | Аутор: РТРС

Усвојен Закон о посебном поступку експропријације за ауто-пут Бањалука-Приједор

Народна скупштина Републике Српске усвојила је данас по хитном поступку Закон о посебном поступку експропријације ради изградње ауто-пута Бањалука-Приједор у дужини од 42 километра којим се уређује посебан поступак експропријације непокретности ради изградње ауто-пута као пројекта од посебног значаја за Републику Српску.
Мапа ауто-пута Бањалука-Приједор - Фото: РТРС
Мапа ауто-пута Бањалука-ПриједорФото: РТРС

Посланици су по хитном поступку усвојили измјене Закона о локалној самоуправи којим је прописано да се до 31. децембра 2021. године продужи рок за примјену одредбе о изрицању новчане казне за прекршај одговорног лица у органу јединице локалне самоуправе, због неизвршавања обавезе смањења броја запослених у градској/општинској управи.

Усвојене су по хитном поступку и измјене и допуне Закона о посебном регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце којим је омогућен упис у регистар лица која су осуђена према законима који су престали да важе.

Након гласања, сједница Народне скупштине Републике Српске настављена је разматрањем Приједлога закона о измјенама и допуни Закона о управљању отпадом по хитном поступку.