latinica  ћирилица
23/06/2021 |  12:57 | Аутор: Вечерње новости

Петоро српских џудиста на ОИ у Токију

Петоро српских џудиста учествоваће на предстојећим Олимпијским играма у Токију, саопштио је данас Олимпијски комитет Србије.
Немања Мајдов (фото: facebook.com/majdovjudo1st) -
Немања Мајдов (фото: facebook.com/majdovjudo1st)

На ОИ које почињу за 30 дана, Србију ће представљати Милица Николић у категорији до 48 килограма, Марица Перишић (до 57 килограма), Ања Обрадовић (до 63 килограма), док ће од мушкараца наступати Немања Мајдов (до 90 килограма) и Александар Кукољ (до 100 килограма).

- Џудо је у Јапану нешто посебно. Освајао сам многе медаље на свјетским и европским такмичењима, али злато са Гренд слема у Токију остаје у посебној успомени. Јапанци обожавају џудо и нема сумње да ће бити посебан осјећај такмичити се на Олимпијским играма пред јапанском публиком - рекао је Кукољ.

Кукољ је додао да је у претходних 10 година џудо у Србији "енормно напредовао", уз оцјену да су за то умногоме заслужни  бољи услови за рад.

- Много су томе допринијели услови за рад који су данас много бољи него прије, али и менталитет који смо успјели да сломимо и да докажемо, прво себи, да није немогуће побиједити Руса, Јапанца или Француза. Сви једва чекамо наступ на Играма - закључио је Кукољ.

Србија до сада има 77 квалификованих спортиста за предстојеће Олимпијске игре.