latinica  ћирилица
23/06/2021 |  17:36 ⇒ 17:54 | Аутор: РТРС

Авдукић замијенио Ћургуза на клупи Жељезничара

Асмир Авдукић је нови шеф стручног штаба Жељезничар Спорт тима. Авдукић је потписао двогодишњи уговор са чланом Прве лиге Републике Српске.
Авдукић и Поповић - Фото: РТРС
Авдукић и ПоповићФото: РТРС

Прослављени голман Борца из Бањалуке,Р удара из Приједора и Радника из Бијељине, те бивши репрезентативац БиХ Асмир Авдукић наредне сезоне биће тренер Жељезничар Спорт Тима.Авдукић је већ неко вријеме тренер у млађим категоријама у овом младом и веома успјешном клубу, а сада је добио прилику да води први тим на обострано задовољство.

- Добио сам прилику и захвалан сам клубу на томе. Жељезничар Спорт Теам увијек има младу екипу и тако ће бити и наредне сезоне. Са радом почињемо већ у недјељу када ћемо одрадити први тренинг. Остаје нам да до краја дефинишемо план припрема и пријатељске утакмице - рекао је Асмир Авдукић.

Политика Жељезничар Спорт тима је првенствено рад са младим играчима,тако ће бити и наредне сезоне.Очекује се доста одлазака и долазака ,али у овом клубу то је свакодневница.Данас су два члана Спорт тима прешла у омладинску школу Црвене звезде,а Марко Радић је са београдским великаном потписао професионални уговор.

- Договорена је сарадња на двије године. Авдукић долази из нашег система, добро познаје ситуацију у клубу. Водио је наше јуниоре и договор је био да добије прилику након одласка Зорана Ћургуза који је ту био три године - рекао је директор клуба Радомир Поповић.

Жељезничар Спорт тим припреме за наредну сезону почиње за седам дана, а сви у клубу прижељкују још једну успјешну сезону.