latinica  ћирилица
23/06/2021 |  19:17 ⇒ 19:18 | Аутор: СРНА

Вујадиновић: Изетбеговић вуче БиХ у живо блато

Предсједник Одбора Скупштине Србије за дијаспору и Србе у региону Милимир Вујадиновић изјавио је да предсједник СДА Бакир Изетбеговић политикама прошлости "вуче БиХ у мочвару и живо блато" и да би због тога требало да се извини БиХ.
Милимир Вујадиновић (Фото:Magločistač) -
Милимир Вујадиновић (Фото:Magločistač)

- Својим новим испадом Бакир Изетбеговић доказује да му је једино нестабилност региона и мржња према другом и другачијем, а поготово према српском народу, једина непромењива ствар у политичком деловању - рекао је Вујадиновић реагујући на изјаве Изетбеговућа о тзв. Косову и Републици Српској.

Вујадиновић је напоменуо да иступи Бакира Изетбеговића не чуде познаваоце прилика, јер се зна да је ријеч о насљеднику политике његовог оца Алије, засноване на принципима исламског фундаментализма и екстремизма и потреби за потпуном елиминацијом свега што се у ту матрицу не уклапа.

Он је истакао да је, без обзира на Изетбеговићеве жеље, Република Српска међународно правно прихваћена категорија, а Косово и Метохија покрајина у Србији и те чињенице ће захваљујући српском предсједнику сваког дана бити све чвршће.

Вујадиновић је нагласио да ће Изетбеговић морати да се суочи са, за њега, тешком истином да је Република Српска настала политичким одлукама и борбом српског народа, а своју међународну верификацију и признање доживјела у Дејтонском мировном споразуму чији је гарант и Србија.

- Нико и ништа ту чињеницу не може промијенити, између осталог, без сагласности Србије, а поготово не Бакир Изетбеговић. Треба напоменути и да је таква Република Српска прихваћена и од стране УН - рекао је Вујадиновић.

Он је подсјетио да је за настанак Републике Српске плаћена висока цијена, јер је српски народ уз огромна страдања и злочине етнички очишћен са половине територије БиХ гдје данас живи у минималном броју.

- То је нажалост најбруталније изражено у Сарајеву, из кога су политике његовог оца Алије очистиле стотине хиљада Срба - нагласио је Вујадиновић.

Он је оцијенио да Изетбеговићу највише смета то што је предсједник Србије чврсто фундирао кућу која се убрзано гради и обнавља, а она се зове Србија.

- Без обзира на све, Србија и њен предсједник упорно нуде помоћ у Фундирању куће која се зове БиХ, а која би била кућа и будућност свих који у њој живе. Међутим, то је оно што открива нерад и небригу Бакира Изетбеговића и њему сличних, па отуда и још један разлог за сталне нападе на Србију, њеног предсједника и српски народ уопште - поручује Вујадиновић.