latinica  ћирилица
23/06/2021 |  20:13 ⇒ 20:14 | Аутор: СРНА

Петковић: Подршка Закону о поријеклу имовине

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске и члан Уједињене Српске Милан Петковић рекао је да ће та странка подржати Нацрт закона о утврђивању поријекла имовине и посебном порезу на имовину, чији је предлагач СНСД, јер је овај акт у основи добар.
Милан Петковић - Фото: РТРС
Милан ПетковићФото: РТРС

Он је током расправе у Народној скупштини Републике Српске о овом нацрту закона рекао да се након усвајања Српска треба припремити за адекватну примјену овог акта.

Посланик СДС-а Недељко Гламочак сматра да СНСД није требало да предлаже наведено законско рјешење, већ Влада, односно да ово питање буде уређено системски.

Нацртом закона о утврђивању поријекла имовине и посебном порезу на имовину, уређују се услови, начин и поступак под којима се утврђује имовина и увећање имовине физичког лица и посебан порез на увећање имовине, које у узастопном периоду до три године прелази износ од 300.000 КМ, а за коју то лице не може да докаже начин стицања, као и органи надлежни за спровођење овог закона.

Потпредсједник Народне скупштине Соња Караџић Јовичевић закључила је данашње засједање које ће бити настављено сутра посланичком расправом о овом нацрту закона.

Посланици ће разматрати и Нацрт закона о друштвеном предузетништву Републике Српске и Нацрт закона о измјени Закона о пензијском и инвалидском осигурању, који је предложио посланик Перица Бундало.

Наставак сједнице је заказан за 10.00 часова.