latinica  ћирилица
23/06/2021 |  21:29 ⇒ 24/06/2021 | 09:03 | Аутор: СРНА

Ковачевић: СДА - једина ретроградна политичка снага у БиХ

СДА једина је ретроградна политичка снага у БиХ јер никада није одустала од своје срамне исламске политике засноване на "Исламској декларацији" њиховог оснивача Алије Изетбеговића, који је желио шеријатску БиХ у којој нема права за немуслимане и небошњаке, изјавио је Срни портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић (Фото: АТВ) -
Радован Ковачевић (Фото: АТВ)

Коментаришући закључке Главног одбора СДА, у којима се, између осталог, позива на увођење санкција предсједнику СНСД-а Милораду Додику због "сецесионистичких пријетњи", Ковачевић је рекао да СНСД остаје привржен Дејтонском мировном споразуму, заштити уставног поретка Републике Српске, али и дејтонске БиХ, што свима треба да буде јасно.

- Мисим да су они у СДА уобразили да могу на било шта да позивају све нивое власти у БиХ. Они могу да се баве једним дијелом ФБиХ, тачније пет и по кантона у којима добијају гласове и у којима се нешто питају. Нека им не пада на памет да дају било какве пацке и смјернице Српској, јер овдје апсолутно никога не занима то што они мисле - нагласио је Ковачевић.

Према његовим ријечима, из СДА од потписивања Дејтонског споразума никада нису покушали да дају прилику миру, разговорима и дијалогу, већ на насупрот томе стално траже од дијела међународне заједнице да испуњава њихове жеље и политичке циљеве који су дефинисали још прије него што су изазвали грађански рат у БиХ.

- Република Српска у потпуности остаје привржена Дејтонском мировном споразуму, уставном поретку дејтонске БиХ и заштити територијалног интегритета и суверенитета Републике Српске - закључио је Ковачевић.

Главни одбор СДА оптужио је Србију за, како тврде, учестале узурпаторске атаке на ресурсе БиХ и позвао на увођење санкција предсједнику СНСД-а Милораду Додику због "сецесионистичких пријетњи".