latinica  ћирилица
24/06/2021 |  07:50 ⇒ 11:09 | Аутор: СРНА

Возачи да праве чешће паузе због високе дневне температуре

Возачима у Републици Српској и Федерацији БиХ из Ауто-мото савеза Српске савјетују да, због високе дневне температуре, избјегавају путовања у најтоплијем дијелу дана, да праве што чешће паузе и обезбиједе себи довољну количину воде.
Возач - Фото: РТРС
ВозачФото: РТРС

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На магистралном путу на дионици Добро Поље-Миљевина због санације клизишта измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због рехабилитације пута измијењен је режим у одвијању саобраћаја на магистралном путу на дионици Црквина-Модрича један, као и на дионици магистралног пута Дервента-Дервента /Жировина/.

Режим саобраћања измијењен је због радова и на магистралном путу на дионици Љубогошта-Пале у тунелу "Каловита Брда", као и због радова у тунелу "Угар" на магистралном путу на дионици Црна Ријека-ентитетска граница /Угар/.

У току су радови на магистралном путу на дионици Руданка-Добој због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја на споју са прилазним путем према петљи Руданка, на ауто-путу "9. јануар".

Због изградње кружне раскрснице, измијењен је режим одвијања саобраћаја на споју магистралних путева на дионици Добој-Добој /Пољице/ и на дионици Руданка-Добој.

У току је изградња кружне раскрснице на укрштању магистралних путева Милићи-Власеница-Хан Пијесак и Власеница-Тишћа, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Због реконструкције раскрснице магистралног пута, дионица Ивањска-Шарговац и локалног пута Залужани-Драгочај у насељу Рамићи, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак, у мјесту Клакар Доњи, од 8.00 до 15.00 часова радним данима буде обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја. Због истих радова обуставе ће бити и на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, у истом периоду.

Због кретања вангабаритног терета на дионицама путева: Бањ Брдо-гранични прелаз Рача /16. јула/, међуентитетска линија Станић Ријека-гранични прелаз Брод /до 26. јуна/, међуентитетска линија Бањ Брдо-гранични прелаз Рача /до 30. јуна/ возачима се скреће пажња да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На магистралном путу, дионица Брод на Дрини-граница БиХ и Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због реконструкције регионалног пута на дионици Језеро-Шипово данас до 19.00 часова саобраћај је потпуно обустављен и преусмјерен на путни правац Шипово-Герзово-Бараћи-Мркоњић Град.

Саобраћај је због клизишта обустављен на регионалном путу Мраковица-Градишка, дионица Мраковица-Подградци, док се због одрона, на дионици Козарац-Мраковица саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

На регионалном путу Чајниче-Миљено у мјесту Луке због активирања клизишта саобраћај се одвија отежано, једном траком.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Од 2. јуна на снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на регионалном путу на дионици Поље-Подновље, због оштећења коловоза, а на снази је и забрана саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку 238 на магистралном путу на дионици Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн.

Због одржавања манифестације "Свети Иво" данас до 16.00 часова забрањен је саобраћај за теретна возила на путу Јајце-Бањалука и биће преусмјераван преко Мркоњић Града или дионицом Турбе-Бањалука.

Данас је забрањен и превоз експлозивних материја и вангабаритног терета на подручју Средњобосанског кантона.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.