latinica  ћирилица
24/06/2021 |  09:50 | Аутор: СРНА

Вулин: Да није створена Српска, Срба у Изетбеговићевој БиХ не би било

Да није створена Република Српска, Срба у БиХ којом влада лидер СДА Бакир Изетбеговић не би било, рекао је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.
Александар Вулин (Фото: Министарство одбране Србије) -
Александар Вулин (Фото: Министарство одбране Србије)

- Када сљедећи пут буде требало одговорити на питање зашто Срби морају да живе уједињени, биће довољно цитирати изливе лажи, глупости и мржње Бакира Изетбеговића и све ће бити јасно. Да својом борбом нису створили Републику Српску, Срба у БиХ којом влада Изетбеговић једноставно не би било - нагласио је Вулин.

Он је истакао да Изетбеговић зато и ћути када га питају зашто нико није одговарао за покушај убиства тадашњег премијера Србије Александра Вучића у Сребреници и зашто се никада није поклонио пред масовним гробницама Срба побијених у Сарајеву, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

- Мржња која носи Изетбеговића трује односе Бошњака и Срба и најављује тешка времена за БиХ - поручио је Вулин, реагујући на најновије изјаве Бакира Изетбеговића.

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић је, уочи јучерашње сједнице Главног одбора СДА, одбацио могућност да се питање независности Косова повезује са статусом Републике Српске.

Главни одбор СДА оптужио је јуче Србију за, како тврде, учестале узурпаторске атаке на ресурсе БиХ и позвао на увођење санкција предсједнику СНСД-а Милораду Додику због "сецесионистичких пријетњи".