latinica  ћирилица
24/06/2021 |  11:34 | Аутор: СРНА

Касиповић: Свима потребан закон о поријеклу имовине

Потпредсједник Владе Републике Српске Антон Касиповић рекао је да је увјерен да је свима у Српској потребан закон о утврђивању поријекла имовине и посебном порезу на имовину, те је изразио наду да ће се у јавној расправи добити што квалитетнији приједлог овог акта.
Антон Касиповић -
Антон Касиповић

- Било би јако добро да искористимо све капацитете да би се добио што квалитетнији приједлог овог закона. Мислим да постоји капацитет да заједнички дођемо до квалитетног приједлога - рекао је Касиповић током посланичке расправе у Народној скупштини о Нацрту закона о утврђивању поријекла имовине и посебном порезу на имовину, чији је предлагач СНСД.

Он је рекао да је овај акт конципиран према оном који је прављен у Србији, те да у дефинисању закона за Српску треба искористити период примјене овог закона у Србији, који ће показати добре, а можда и неке недостатке.

Потпредсједница Народне скупштине Соња Караџић Јовичевић рекла је да би овај нацрт требало усвојити са двотрећинском подршком јер би то показало озбиљну намјеру свих посланика и странака да се баве овом облашћу.

- Народ не чека закон, већ његове ефекте - нагласила је Јовичевићева.