latinica  ћирилица
24/06/2021 |  11:42 | Аутор: СРНА

Бањалука: У мају повећан број кривичних дјела и саобраћајних незгода

Начелник Полицијске управе Бањалука Милош Бркић изјавио је данас да је стање безбједности на подручју које оперативно покривају у мају било задољавајуће, те да је од 147 евидентираних кривичних дјела расвијетљено више од 77 одсто.
ПУ Бањалука - Фото: РТРС
ПУ БањалукаФото: РТРС

Bркић је на конференцији за новинаре у Бањалуци навео да је у мају ове године, у односу на мај прошле године, број кривичних дјела повећан за 36,1 одсто, као и да је углавном ријеч о имовинским кривичним дјелима.

- Евидентирано је смањење случајева нарушавања јавног реда и мира за 80,8 одсто, док је број саобраћајних незгода већи за 37 одсто. У мају су у саобраћајним несрећама смртно страдала три лица - рекао је Бркић и додао да је у мају евидентирано 856 миграната.

Начелник Одјељења за општи криминалитет Желимир Новаковић навео је да су у области злоупотребе дроге отривена четири кривична дјела, док је 11 кривичних дјела евидентирано из области привредног криминалитета, након чега је тужилаштву поднесено седам извјештаја против осим лица.

Начелник Сектора полиције Раденко Стакић нагласио је да су током маја из саобраћаја искључена 23 возила и 338 возача, од којих 317 због вожње под дејством алкохола.