latinica  ћирилица
24/06/2021 |  13:25 ⇒ 20:23 | Аутор: РТРС

Ђајић угостио дјецу са Kосова и Mетохије (ВИДЕО)

За дјецу и младе са потешкоћама у развоју са Косова и Метохије генерални директор Универзитетско-клиничког центра Српске организовао је у Бањалуци опроштајни пријем. Кроз пројекат спајања дјеце са Косова и Метохије и Републике Српске до сада је прошло 5.000 дјеце и просвјетних радника у њиховој пратњи.
Владо Ђајић уприличио пријем за дјецу и младе - Фото: СРНА
Владо Ђајић уприличио пријем за дјецу и младеФото: СРНА

Генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић уприличио је данас у хотелу "Мериот" у Бањалуци пријем и ручак за дјецу и младе са потешкоћама у развоју у пратњи родитеља са Косова и Метохије која су у посјети градовима и општинама Републике Српске.

- Предсједник Удружења родитеља "Подржи ме" из Косовске Митровице Ивана Ракић захвалила је Одбору за помоћ Србима Косова и Метохије што су четврту годину у посјети Републици Српској.

- Изузетно ми је драго зато што су и деца ометена у развоју ушла у пројекат "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске" - rекла је Ракићева.

- Срби су данас у тешком положају на КиМ, али вјерујем да заједничким снагама Србије нас и њих, можемо да допринесемо опстанку Срба на овим просторима. Хвала вам што сте дошли, врата Републике Српске и моја лично су увијек отворена. Желим да нам дођете што прије. Желим да поздравите све на Косову - истакао је Ђајић.

Република Српска је и покретач изградње Дневног центра за дјецу ометену у развоју “9 јануар-Подржи ме” у Косовској Митровици,који би требало да буде завршен ове године.

Милорад Арлов,  предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске, захвалио се свим хуманим људима који су, како је рекао, на било који начин помогли овај велики пројекат путем којег је ове године у Српску са Космета дошло 400 дјеце.

Арлов је најавио наредне године 10. највећи и најмасовни пројекат, додавши да је пројектом спајања дјеце са Косова и Метохије и Републике Српске 5.000 дјеце и просвјетних радника боравило у Српској.