latinica  ћирилица
24/06/2021 |  13:30 ⇒ 13:42 | Аутор: СРНА

Приједор: За већу безбједност мотоциклиста и других учесника у саобраћају

Припадници приједорске Полицијске управе, у сарадњи са Ауто-мото друштвом из тог града и локалним Мото-клубом "Отписани" данас су у Приједору реализовали превентивне активности са циљем унапређења безбједности свих учесника у саобраћају, са посебним акцентом на возаче мотоцикла, лаких мотоцикла и мопеда.
Приједор - Фото: СРНА
ПриједорФото: СРНА

Подјелом промотивних летака возачима је скренута пажња да у саобраћају учествују технички исправним и регистрованим мотоциклима, лаким мотоциклима и мопедима, да носе заштитну опрему и да брзину кретања прилагоде условима на коловозу.

- Апеловало се да возачи моторних возила приликом учествовања у саобраћају обрате дужну пажњу на кретање возача мотоцикла, лаких мотоцикла и мопеда и да одговорним понашањем заштите себе и друге учеснике у саобраћају - саопштено је из Полицијске управе Приједор.

На подручју ове управе током 2020. године евидентирано је 65 саобраћајних незгода у којима су учествовали мотоцикли, лаки мотоцикли и мопеди, од чега пет са смртном посљедицом, док су у току ове године евидентиране 22 саобраћајне незгоде у којима је учествовала ова категорија возила, од чега једна са смртним исходом.