latinica  ћирилица
24/06/2021 |  13:47 ⇒ 14:35 | Аутор: СРНА

Милуновић: Опозиција дјеловање пребацује у поље борачко-инвалидске заштите

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић изјавио је данас да опозиционе партије у Српској путем маргиналних, ванпарламентарних, политичких партија желе своје политичко дјеловање да пребаце у поље борачко-инвалидске заштите, као што је то у случају најаве протеста организације Ветерани одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске.
Душко Милуновић - Фото: РТРС
Душко МилуновићФото: РТРС

- Ово говорим из разлога јер је Ристо Јефтић, који води ту организацију, и члан Странке социјалне сигурности српских бораца. Изашао је на прошле локалне изборе, када је у својој локалној заједници као носилац листе добио 15 гласова, а његова партија је добила 43 гласа - рекао је Милуновић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је додао да Јефтић, вјероватно незадовољан својим резултатима на изборима, покушава на друге начине да дође до положаја у овом друштву.

Милуновић је подсјетио да недавно одржану сједницу Одбора за борачко-инвалидску заштиту Народне скупштине Републике Српске на којој се расправљало о актуелним питањима из те области, када Јефтић није изнио ниједан квалитетан приједлог, изузев што је рекао да постојећи Закон о борачко-инвалидској заштити није добар и што је тражио посебну расправу у Народној скупштини о том закону.

- Више пута у комуникацији сам га питао шта то није добро у том закону и који члан трба мијењати и какве ће посљедице, односно резултат дати промјене, а никада нисам добио одговор шта то није добро - рекао је Милуновић.

Он је истакао да ниједан досадашњи закон из области борачко-инвалидске заштите као што је то важећи, који је резулат сарадње са невладиним организацијама, није дао квалитетнија и већа права.

Представници организације "Ветерани одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске" најавили су протесте за 28. јун у Бањалуци, незадовољни стањем борачких категорија.