latinica  ћирилица
24/06/2021 |  13:52 ⇒ 19:53 | Аутор: РТРС

Парламент Српске усвојио шест закона и два нацрта (ВИДЕО)

Народна скупштина Републике Српске усвојила је данас на 17. редовној сједници шест закона и два нацрта закона.
Додик у Парламенту Српске (Фото: НСРС) -
Додик у Парламенту Српске (Фото: НСРС)

Усвојени су Закон о измјенама и допуни Закона о управљању отпадом - по хитном поступку, Закон о стратешком планирању и управљању развојем у Републици Српској, Закон о студентском стандарду, Закон о измјенама и допунама Закона о студентском организовању, Законо измјенама и допунама Закона о тржишту хартија од вриједности и Закон о измјенама и допунама Закона о сточарству.

Посланици су усвојили и Нацрт закона о утврђивању поријекла имовине и посебном порезу на имовину, који је упућен у јавну расправу у трајању од 90 дана, те Нацрт закона о друштвеном предузетништву Републике Српске, који је упућен у јавну расправу у трајању од 60 дана.

Народна скупштина усвојила је јуче Закон о посебном поступку експропријације ради изградње ауто-пута Бањалука-Приједор - по хитном поступку; Закон о измјенама Закона о локалној самоуправи - по хитном поступку; и Закон о измјени и допуни Закона о посебном регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце - по хитном поступку.

Народна скупштина, с обзиром на нарочито оправдане разлоге, изјаснила се о овим тачкама фневног реда одмах по обављеној расправи, а не у дану за гласање.

Тако је у првом дијелу 17. редовне сједнице усвојено укупуно девет закона и три нацрта закона. Наставак засједања заказан је за уторак, 6. јул, у 10.00 часова.

 Преостале тачке дневног реда - Нацрт закона о измјени Закона о пензијском и инвалидском осигурању - приједлог народног посланика Перице Бундала, Нацрт закона о измјени Закона о сјемену пољопривредног биља, Консолидовани извјештај о извршењу Буџета Републике Српске за период 1.1-31.12.2020. године; Извјештај о раду Министарства унутрашњих послова Републике Српске за 2020. годину, Извјештај о раду и финансијски извјештај за 2020. годину Комисије за концесије Републике Српске, Извјештај о раду и извршењу Ребаланса Финансијског плана - буџета ЈУ Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству за период 1.1-31.12.2020. године, те Избор и именовање.