latinica  ћирилица
24/06/2021 |  14:32 ⇒ 14:48 | Аутор: РТРС

Кочићев збор од 23. до 29. августа

Традиционална манифестација 56. Кочићев збор биће одржана у Бањалуци од 23. до 29. августа, у организацији бањалучке Градске управе.
Кочићев збор (фото: banjaluka.rs.ba) -
Кочићев збор (фото: banjaluka.rs.ba)

Град Бањалука ће са партнерима у оквиру ове манифестације приредити више различитих догађаја, попут изложби и књижевних вечери на отвореном, којима ће бити евоцирано сјећање на највећег књижевника са ових простора.

Из овогодишњег програмског концепта, који је данас усвојен на сједници Организационог одбора манифестације, издваја се објављивање и промоција непознате Кочићеве приповијетке "Ђе је мама?", приређивача Зорана Пејашиновића у издању Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске.

Издавање књиге пратиће и пригодна изложба на отвореном која би, на посебно дизјаниран начин, представила ово дјело, саопштено је из Градске управе.

На некој од наредних сједница Организационог одбора биће прецизиран обим догађаја у оквиру овогодишње манифестације, а у складу са епидемиолошком ситуацијом.

Донесена је одлука да се наредних дана распише јавни позив за додјелу "Кочићеве награде", признања које се додјељује за цјелокупно дјело писано на српском језику из области књижевности, лингвистике и књижевне критике.

Именован је и Секретаријат 56. Кочићевог збора са задатком да у програмско-техничком смислу припреми и реализује ову манифестацију.