latinica  ћирилица
24/06/2021 |  14:34 | Аутор: СРНА

Неразвијеним локалним заједницама 750.000 КМ

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о исплати финансијских средстава неразвијеним и изразито неразвијеним јединицама локалне самоуправе, у износу од 750.000 КМ.
Влада Републике Српске (фото: twitter.com/Vlada_Srpske) - Фото: РТРС
Влада Републике Српске (фото: twitter.com/Vlada_Srpske)Фото: РТРС

Влада је на данашњој сједници донијела и Одлуку о утврђивању општег интереса у сврху изградње моста у Улици Браће Пиштељић у насељу Чесма у Бањалуци, у складу са Регулационим планом стамбеног насеља "Чесма - Мађир 1" и Регулационим планом за уређење обале Врбаса.

Утврђен је и општи интерес у сврху изградње магистралног пута Брод на Дрини - граница БиХ и Црне Горе, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Влада је, након разматрања Информације о преговорима поводом закључивања Посебног колективног уговора за запослене у јавним службама Републике Српске, донијела Одлуку о измјени одлуке о примјени одредаба Посебног колективног уговора за запослене у јавним службама Републике Српске.

Овом одлуком важност Посебног колективног уговора за запослене у јавним службама Републике Српске продужена је до 30. јуна 2022. године.

Влада је донијела ову одлуку с обзиром на то да поред инсистирања Владе и Министарства рада и борачко-инвалидске заштите од репрезентативних синдиката у области јавних служби није формиран одбор за преговоре, у складу са одредбом члана 242. Закона о раду.

Формирање Одбора за преговоре била је претпоставка за отпочињање преговора, а с обзиром на то да се то није догодило неопходно је било да Влада Републике Српске донесе ову одлуку због тога што од примјене предложене одлуке зависи остваривање права по основу рада радника запослених у јавним службама.