latinica  ћирилица
24/06/2021 |  16:10 ⇒ 16:11 | Аутор: СРНА

Зоран Булатовић - главни тужилац Окружног тужилаштва у Бањалуци

Високи судски и тужилачки савјет БиХ именовао је данас Зорана Булатовића за главног тужиоца Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци, а за његовог замјеника Сеада Жерића.

Милка Васелић именована је за замјеника главног тужиоца Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву, а Соња Авлијаш за судију Окружног суда у Источном Сарајеву.

Маријана Лазић Миладиновић вршиће функцију судије Окружног суда у Добоју, а Љубинка Продановић судије Основног суда у Вишеграду.

На позицију судије Врховног суда Федерације у БиХ Сарајеву именована је Емира Џераховић.

Амела Дураковић и Вилдана Дервовић именоване су за судије Кантоналног суда у Сарајеву, а Мирза Ђозо за додатног судију овог суда, саопштено је из ВСТС.

На функцију судије Кантоналног суда у Тузли именован је Адмир Бишчић, судије Општинског суда у Високом Мирослав Савић, судије Општинског суда у Горажду Радмила Ђајић и судије Општинског суда у Чапљини Сузана Видовић.

Оливера Крижановић именована је на позицију додатног судије Општинског суда у Зеници, Сањин Мулабеговић за додатног судију Општинског суда у Завидовићима, а Џенана Бркић за стручног сарадника Општинског суда у Грачаници.

Новоименовани носиоци правосудних функција ступиће на дужност 16. августа.

При доношењу одлуке о именовању, ВСТС је, између осталог, узео у обзир критеријуме попут стручног знања, радног искуства и радних резултата кандидата, те стручне способности засноване на досадашњим резултатима у каријери.

При именовању, ВСТС примјењује одговарајуће уставне одредбе којима се уређују једнака права и заступљеност конститутивних народа и осталих, те поштује равномјерну заступљеност полова, наводи се у саопштењу.