latinica  ћирилица
24/06/2021 |  19:04 ⇒ 20:04 | Аутор: РТРС

Мјештани бањалучког насеља Лазарево забринути због миграната (ВИДЕО)

Због појачаног присуства миграната у Бањалуци безбједносна ситуација није погоршана, али полиција прати њихово кретање и правовремено реагује, поручују из Полицијске управе Бањалука. Мигранти се најчешће задржавају у напуштеним објектима у насељу Лазарево.
Мигранти у бањалучком насељу Лазарево - Фото: Facebook
Мигранти у бањалучком насељу ЛазаревоФото: Facebook

Илегалне мигранте полиција повремено проналази у овом насељу. У близини Лазарева су аутобуска и жељезничка станица, а напуштена зграда некадашње школе често је склониште мигрантима. Њихово присуство често пријављују и мјештани.

- Полицијски службеници су су константно присутни ну том дијелу града, прате стање и држе ситуацију под контролом - рекао је начелник ПУ Бањалука Милош Бркић.

Вагони су напуштени, пуни смећа и у фази распада, али по свједочењу мјештана, често су склониште за мигранте. Иза њих су остали покривачи, одјећа, остаци хране. Наша екипа данас их није затекла, али мјештани Лазарева често их срећу.

- Не осјећамо се безбједно уопште. Мигранти су често арогантни, знају нападати млађе дјечаке и девојчице и отимати им мобилне телефоне - каже један од мјештана.

Од почетка године полиција је евидентирала 1.719 миграната у транзитном кретању, али не дозвољава задржавање, па све које затекне на територији Српске уз пратњу пребацује у прихватне центре, најчешће Липу у Бихаћу.