latinica  ћирилица
24/06/2021 |  19:34 ⇒ 19:38 | Аутор: РТРС

Бијељина: Промовисана књига "Наша борба са ковидом"

У Бијељини је вечерас промовисана књига "Наша борба са ковидом", којом аутор, академик професор др Златко Максимовић, директор Опште болнице "Свети врачеви" у Бијељини, приказује тешку борбу против корона вируса.
Бијељина - промоција књиге - "Наша борба са ковидом" - Фото: СРНА
Бијељина - промоција књиге - "Наша борба са ковидом"Фото: СРНА

- Ми смо видјели како радимо, имали смо шта да напишемо, и схватили смо да би била штета да не послужи у будућим временима како се ради у кризним ситуацијама - нагласио је Златко МАаксимовић, аутор књиге &лсqуо;"Наша борба са ковидом".

Бијељинска болница, у оквиру које су биле четири ковид болнице, у најдраматичнијим тренуцима пандемије корона вируса, успјешно се изборила за здравље људи.

- Ово је прва књига са оваквом темом у Европи. Дијелимо искуства са другима, трбаће и другима, требаће и нама. Све што смо радили добро, па и оно мање добро треба да памте за наук генерације које долазе - истакао је Горан Стевановић, директор Клинике за инфективне и тропске болести Клиничког центра Србије.

Рецензент књиге била је и епидемиолог Биљана Мијовић са Медицинског факултета у Фочи која је на промоцији истакла да је ријеч о јединственој монографији, првој оваквог типа можда и у свијету.

- Ми рецензенти смо предложили да ова књига може да служи студентима медицине и сродних наука, на свим нивоима, мастеру, докторским студијама - нагласила је Мијовићева.