latinica  ћирилица
25/06/2021 |  08:38 | Аутор: СРНА

Милићи: Град причинио велику штету, страдали малињаци

Невријеме које је јуче погодило Милиће највише штете причинило је пољопривредним домаћинствима и путној инфраструктури, а оштећен је и велики број аутомобила у центру овог мјеста, рекао је Срни начелник општине Марко Савић.
Невријеме у Милићима - Фото: СРНА
Невријеме у МилићимаФото: СРНА

Он је истакао да са терена добија информације да је штета велика и најавио формирање комисије за процјену, која ће направити план обиласка терена да би сагледали посљедице невремена и утврдили штету.

- Милићки ватрогасци и комунално предузеће уклањају дрвеће које је пало на аутомобиле и локалне путеве да би се саобраћај нормално одвијао - рекао је Савић.

Он је додао да је био у прекиду пут према насељима Рајићи, Лукић Поље и Дервента.

- Екипе ће и даље бити на терену да би могле ургентно да дјелују када је у питању проходност путева - навео је Савић.

Милићки малинари пријављују да је снажно невријеме праћено пљуском и градом причинило несагледиве посљедице на малињацима и да је штета огромна.

Милован Видовић рекао је Срни да је овакво невријеме незапамћено у Милићима и да су му страдали малињак и пољопривредни усјеви на имању у насељу Рајићи.

- Четири дунума малина, сав труд, рад, улагања, отишли су за два сата, али само да је жива глава и да будемо здрави, ваљда ћемо штету надокнадити - рекао је Видовић.