latinica  ћирилица
25/06/2021 |  09:55 ⇒ 10:00 | Аутор: СРНА

Кривокапић посјетио новоизабраног епископа Методија

Новоизабрани епископ будимљанско-никшићки Методије рекао је предсједнику Владе Црне Горе Здравку Кривокапићу, који га је јутрос посјетио у Никшићу, да се нада да ће ускоро бити потписан Темељни уговор између Црне Горе и Српске православне цркве.
Здравко Кривокапић и епископ будимљанско-никшићки Методије - Фото: СРНА
Здравко Кривокапић и епископ будимљанско-никшићки МетодијеФото: СРНА

Владика Методије је изразио задовољство због посјете Кривокапића, наводећи да је то преседан када се говори о односу СПЦ и власти у Црној Гори, која у протеклих 30 година није показала да уважава Цркву, саопштено је из Епархије будимљанско-никшићке.

- Захвалан сам Вам због измјене Закона о слободи вјероисповијести, нисам био у прилици да то учиним раније, и надам се да ће и Темељни уговор између Црне Горе и СПЦ бити потписан ускоро - истакао је владика Методије.

Новоизабрани епископ је рекао премијеру да Епархија будимљанско-никшићка нема намјеру да се бави политиком, нити да утиче на политичке процесе.

- Нама као Цркви је важно да у Црној Гори сви народи, па и наши вјерници, уживају права и слободе који су гарантовани и Уставом и европским конвенцијама о људским правима. Врло сам задовољан што о томе готово идентично размишљате и Ви као премијер и што је опредјељење ове Владе управо промоција права и правде - рекао је владика Методије.

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић обећао је да ће Влада помоћи обнову Саборног Храма Светог Василија Острошког и платоа испред храма.

Током посјете епископу Методију, у епископској резиденцији, Кривокапић му је пожелио пуно успјеха у пастирској служби.