latinica  ћирилица
25/06/2021 |  11:44 ⇒ 11:49 | Аутор: СРНА

Опљачкана српска кућа на Космету док је породица радила у пољу

У српском селу Бабин Мост у општини Обилић опљачкана је породична кућа Станише Станојевића док је он са породицом радио у пољу, саопштено је данас из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.
Опљачкана српска кућа на Космету (Фото: kim.gov.rs) -
Опљачкана српска кућа на Космету (Фото: kim.gov.rs)

У саопштењу се наводи да је овај најновији инцидент унио додатни немир у породицу Станојевић, али и међу српско становништво у Бабином Мосту, посебно у дане пред обиљежавање Видовдана.

Шесточлана српска породица је о овом инциденту обавијестила полицију самопроглашеног Косова, али не гаје наду да ће починиоци бити ухваћени, јер немају повјерења у ту институцију, наведено је у саопштењу.

Канцеларија за Косово и Метохију је подсјетила да је ово 66. инцидент од почетка године чија су мета Срби, њихова имовина, цркве, домови здравља, школе и најавила да ће и о овом инциденту обавијестити међународне представнике, као и да захтијева од надлежних органа да хитно реагују и починиоце овог, али и свих осталих нерасвијетљених инцидената изведу пред лице правде.

- Јасно је да се српски народ јужно од Ибра налази под константном репресијом албанских изгредника због чега очекујемо од надлежних институција и међународне заједнице да реагују - закључено је у саопштењу.