latinica  ћирилица
25/06/2021 |  12:39 ⇒ 12:46 | Аутор: РТРС

Локалне заједнице да доставе извјештаје о штети од невремена

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске очекује извјештаје од локалних заједница у којима је причињена штета од јучерашњег невремена, те ће након њиховог сагледавања реаговати и помоћи у складу са могућностима.
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде - Фото: РТРС
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривредеФото: РТРС

- Подсјећамо да Министарство суфинансира набавку противградних мрежа, те премију осигурања, која се суфинансира у износу од 50 одсто уплаћене полисе осигурања - саопштено је из ресорног министарства.

Из Министарства наводе да се на цијелом подручју Републике Српске, према метеоролошкој прогнози, данас очекују нестабилне временске прилике, уз могућност јаких пљускова, града и јаког вјетра.

- Противградна превентива Републике Српске - прати ситуацију, има довољно противградних ракета и стријелци су на положајима, спремни да дејствују на градоносне облаке - наводи се у саопштењу.

Из Министарства додају да је "Противградна превентива" јуче дејствовала на подручју Добоја и Петрова са 12 противградних ракета, док за подручје Зворника, Братунца и Сребренице није добијена дозвола за кориштење ваздушног простора од контроле лета, иако су стријелци били на противградним станицама.