latinica  ћирилица
25/06/2021 |  13:09 ⇒ 20:00 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Снага Српске је у снази њених локалних заједница (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, која је данас у Добоју присуствовала свечаној академији поводом Дана града, рекла је да је Српска снажна онолико колико су снажне њене локалне заједнице, те нагласила да ће Добој, који је реализовао мноштво добрих пројеката, и даље имати подршку републичких институција.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановић, која је присуствовала свечаној академији у Центру за културу и образовање, у обраћању је истакла да је празник Добоја - празник цијеле Српске.

- И да улажемо у Српску и у сваку општину. Поносна сам на то шта смо до сада урадили у Добоју, на мноштво добрих пројеката и захвална сам људима који су на локалном нивоу препознали потребе грађана и делегирали добре пројекте републичким органима у смислу да они буду спроведени - рекла је Цвијановић.

Она је у обраћању оцијенила и да је градска власт одговорна према грађанима, као и републичка, те да треба треба ићи путем развоја упркос пандемији.

- Српска је у том смјеру показала жилавост и своје капацитете. У томе је снага Српске - рекла је Цвијановић и захвалила људима из здравственог сектора који су помогли у вези са пандемијом вируса корона.

Она је нагласила да ће Добој и даље имати подршку републичких институција, те истакла да је потребна та веза локалног и републичког јер без тога нема рјешавања проблема на локалном нивоу.

- Важно је да се ослањамо једни на друге и имамо стабилне локалне заједнице, чиме је свијетла будућност цијеле Српске. Живио Добој и живјела Српска! - поручила је Цвијановић.

Фото: РТРС

Градоначелник Добоја Борис Јеринић рекао је у обраћању да је Добој данас постао највеће градилиште у Српској, а све због политичке стабилности која постоји у овој локалној заједници.

- Добој је отворен град за све који у њему хоће да живе, раде и да развијају ову локалну заједницу. Наш град иде напријед и чврсто вјерујем да ћемо обавити тај задатак у сарадњи са највишим институцијама Српске и БиХ - рекао је Јеринић.

Свечаности су присуствовали најважнији представници власти Добоја, представници Српске у заједничким институцијама, министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић, предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић, предсједник бањалучког СНСД-а Владо Ђајић, представници вјерских заједница, политичког, јавног и културног живота, те други гости и бројни грађани.

На свечаности поводом Дана града награђени су ученици генерације у том граду, као и успјешни појединци и колективи у граду и шире, међу којима је био и директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић.

Фото: РТРС

- Изражавам задовољство, понос и радост јер је препознат рад свих здравствених радника током успјешне борбе са пандемијом вируса корона у сарадњи са институцијама Српске - истакао је Ђајић у обраћању.

Након свечане академије, предсједница Српске присуствовала је уручивању кључева станова младим брачним паровима.

Фото: РТРС

Дан града Добоја слави се 28. јуна, као сјећање на први писани помен Добоја, у дубровачком писму угарском краљу Жигмунду, од 28. јуна 1415. године.