latinica  ћирилица
25/06/2021 |  14:16 ⇒ 14:19 | Аутор: РТРС

Расписан позив за додјелу Кочићеве награде

Организациони одбор 56. Кочићевог збора објавио је данас јавни позив за додјелу Кочићеве награде за 2021. годину.
Петар Кочић (фото:krajina.in.rs) -
Петар Кочић (фото:krajina.in.rs)

Како је наведено у позиву, Кочићева награда се додјељује за цјелокупно дјело писано на српском језику из области књижевности, лингвистике и књижевне критике које одликују високе научне, умјетничке и стручне вриједности у духу Кочићевог стваралаштва.

Ова награда се састоји од Повеље и новчаног износа у висини од 3.000 КМ.

Кандидата за Кочићеву награду могу предложити: удружења књижевника, издавачи, библиотеке, образовне и научне институције из области српског језика и књижевности, те појединци, уз обавезу да приједлог буде достављен у писаној форми са образложењем.

Приједлози се достављају Одјељењу за културу, туризам и социјалну политику Градске управе Града Бањалук, путем пријемне канцеларије Градске управе – канцеларија 14, у затвореној коверти, са назнаком: за додјелу Кочићеве награде за 2021. годину, или путем поште – препоручено, на адресу: Град Бањалука, Градска управа, Одјељење за културу, туризам и социјалну политику, Трг српских владара 1, 78 000 Бањалука.

Рок за подношење приједлога је 10. јул 2021. године.

Кочићева награда биће уручена лауреату на свечаној академији која ће бити организована у оквиру овогодишњег 56. Кочићевог збора.