latinica  ћирилица
25/06/2021 |  16:39 ⇒ 18:17 | Аутор: РТС

Мехта пред београдском публиком 10. јула

Један од највећих диригената данашњице, чувени маестро Зубин Мехта, десети пут ће стати пред своје пријатеље из Београдске филхармоније, на гала концерту 10. јула у Великој дворани Коларчеве задужбине.
Зубин Мехта (Фото: alchetron.com) -
Зубин Мехта (Фото: alchetron.com)

Концертни догађај године, десети сусрет маестра и филхармонијског оркестра, дуго је планиран и очекиван, а протећи ће у знаку Бетовена и Брамса.

- Изузетно сам срећан и поносан што се враћам једном од најдражих оркестра - Београдској филхармонији коју познајем још од давне 1958. године. Иза себе имамо дугогодишње пријатељство током којег смо стварали заједничку историју - изјавио је маестро поводом новог сусрета са Београдском филхармонијом.

За ову прилику Мехта је изабрао Бетовенову Пасторалну симфонију и Брамсову Симфонију број један.

Присутан више од шест деценија на свјетској музичкој сцени, легендарни маестро, у 85. години живота, активни је диригент немјерљиве величине. Маестро је посљдњи пут предводио филхармонијски оркестар 2017. године као специјални гост првог концерта на отвореном у историји оркестра. Памте се бројни наступи, међу којима и донаторски концерт којим је Мехта помогао остварење великог филхармонијског сна - прву турнеју по САД, коју је оркестар успјешно реализовао у октобру 2014. године.