latinica  ћирилица
25/06/2021 |  19:20 ⇒ 20:05 | Аутор: РТРС

Станивуковић све чешће са представницима ФБиХ; Шта је позадина такве кампање? (ВИДЕО)

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић данас је боравио у Тузли гдје се састао са колегом Јасмином Имамовићем.
Станивуковић и Имамовић (Фото: Н1) - Фото: РТРС
Станивуковић и Имамовић (Фото: Н1)Фото: РТРС

Разговарали су о заједничкој сарадњи и просперитету, а ратне теме су остале у другом плану, каже Станивуковић.

И док се градоначелник Бањалуке све чешће састаје са представницима ФБиХ , јавност у Републици Српској се пита шта је позадина такве Станивуковићеве кампање.

Станивуковић није крио срећу коју је осјетио приликом доласка у Тузлу, истичући да је дошло вријеме да се прича језиком културе, економије, туризма.

- Ја сам заиста срећан што сам данас у Тузли и није први пут. Имао сам част да још као одборник скупштине града Бањалука добијем једно поштовање и усуђујем се рећи поштовање младих људи у Тузли, па су ме тада позвали да разговарамо - рекао је Станивуковић.

Посјете Станивуковића ФБиХ социолог и професор Универзитета Источно Сарајево Драго Вуковић назива путешествијима у времену када су политички односи у БиХ лоши.

- Станивуковићево дјеловање у политичком смислу ће више штетити Републици Српској , него неким политичким елитама у Српској. Дакле, када имате потпуну негацију националног идентитета Српске, а имате младог политчара који не разумије те идентитете, онда је то јако лоше. А Станивуковић тога можда и није свјестан - изјавио је Вуковић.

У Удружењу избјеглог и расељеног становништва "Пријатељи Илијаша" кажу да нису против сарадње између одређених градова, али истичу да пут мора бити другачији.

- Ако неко иде у Тузлу из не знам ког разлога, сматрам да је прије одласка у Тузлу требао да чује глас Тузлака, Удружења у Бијељини. Требало би да види шта су њихови интереси. Ако иде у Сарајево онда би требао чује избјегле људе из Сарајева, има ту маса ствари о којим се причало, а прича није дала резултате - истакао је предсједник Удрижења "Пријатељи Илијаша" Миленко Зупур.

Станивуковић је већ ушао у кампању која је радикална, истиче професор Универизитета Источно Сарајево.

- То његово дјеловање има везе са најављенмим коалицијама на нивоу БиХ да би се срушиле власти. Нисам баш сигуран да Станивуковић има капацитета за ту врсту политичког уједињавања, укрупњавања - поручио је Вуковић.

Станивуковић је нови тип "ријалити политичара" коме се може десити да буде колатерална штета неких политичких опција које су прилично стерилне у лидерском и кадровском погледу, додао је Вуковић.