latinica  ћирилица
25/06/2021 |  19:44 ⇒ 19:44 | Аутор: СРНА

Обиљежено 28 година постојања Социјалистичке партије (ФОТО)

Предсједник СП-а Петар Ђокић рекао је данас у Бањалуци да ова странка са поносом слави 28 година постојања и рада у које је уткала љубав, труд и енергију да би Република Српска данас била слободна и демократска земља.
Цвијановић и Ђокић - Фото: РТРС
Цвијановић и ЂокићФото: РТРС

Ђокић је истакао да је СП постала из народа и из његових најосновнијих потреба у периоду рата када су сви жељели мир и слободну и демократску Републику Српску.

- СП је сву своју енергију и љубав уградила у Републику Српску и настојање да живимо боље и просперитетније. Борили смо се за социјалну правду, те смо прије свега били окренути ка заштити радничких права, те заштиту оних који су ствараоци највиших вриједности Српске, а то су наши пензионери - рекао је Ђокић новинарима у Бањалуци уочи свечаности поводом 28 година постојања и рада странке.

Он је навео да је политика СП-а и борба за младе, те да Српску види као просперитетну заједницу у будућности, за чији развој и напредак ће се у великој мјери залагати млади.

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић честитала је СП-у на дугом политичком стажу за вријеме којег је забиљежила пуно активизма и уложеног труда и рада.

Цвијановић и Ђокић (Фото: РТРС)

- Наравно, велика захвалност и за добар коалициони однос који смо имали све ово вријеме, те сам у оквиру рада коалиционе Владе успјела да искусим колико је значајно његовати коалицију, јер је пред Српском много изазова било у претходном, али ће бити и у наредном периоду - рекла је Цвијановић.

Она је додала да СП-у честита на преданости и опредијељености за послове и ангажмане који су усмјерени на јачање Републике Српске, а које је ова партија показала у раду током свог постојања.

Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић истакао је да је СП добар коалициони партнер, те изразио увјерење да ће добра коалициона сарадња бити настављена, уз главног коалиционог партнера.

- Коалиција је сигурна, а власт стабилна, те потпуно дефинисана и сигурно је да ће парламент до краја мандата професионално одрадити свој дио посла - рекао је Чубриловић.

Предсједник Народне партије Српске Дарко Бањац рекао је да је 28 година пуно времена, те да није лако опстати толико, не само на политичкој сцени Републике Српске, него и Балкана.

- Овде сам прије свега због међусобне коректности и сарадње коју имамо у много општина у Српској, од Требиња до Крупе на Уни, а поготово на нивоу Републике - рекао је Бањац.